دنا را به عنوان لوکس ترین ماشین تولید ملی وارد بازار کردند و دنا پلاس مدتی است که به عنوان فیس لیفت ماشین دنا عرضه شده است و با تغییرات صورت گرفته دنا پلاس را میتوان یک پل ارتباطی بین خودروسازی ایران و تکنولوژی ساخت ماشین مدرن دانست. در دنا پلاس گرافیک چراغهای جلو وعقب به گونه ای طراحی شده است که بیشترین نور ممکن را تولید کنند، زیبا باشند و در شب هم به خوبی بتوانند حضور ماشین را اعلام کنند. از جمله دیگر ویژگیهای دنا پلاس خط موربی است که از گلگیر جلو و نزدیک به چراغ شروع شده است و تا گلگیر عقب امتداد یافته است ضمن اینکه شیشه مثلثی عقب در دنا پلاس حذف شده است و همه اینها با همدیگر یک ماشین سدان به نمایش گذاشتهاند که با استانداردهای روز دنیا مطابقت دارد البته در ظاهر مردم پژو 207 را بیشتر میپسندند.
از نظر کیفیت ساخت و مونتاژ طراحی داخلی، ارگونومی، متریال و مواد به کار برده شده در ساخت امکانات و تجهیزات دنا پلاس را میتوان یکی از مناسب ترینها دانست که به راحتی سرنشینانش اهمیت زیادی دادهاند. دنا پلاس علاوه بر امکانات استاندارد تعبیه شده در دنا به سانروف، سیستم مالتی مدیا جدید، دوربین دید عقب و آنتن کوسهای در بخش تجهیزات رفاهی و اضافه شدن دو عدد کیسه هوای جانبی در بخش ایمنی مجهز شده است. از نظر کیفیت وضعیت دنا پلاس و پژو 207 شبیه به هم هستند. البته در دنا بسیار پیش آمده که آپشنها به علت ایراد سیستم مالتی پلکس از کار بیافتد و در دنا پلاس امیدواریم تا مشکلهای اینچنینی رفع گردیده باشند. در بحث ابعاد دنا پلاس نسبت به پژو 207 بهتر است البته بستگی به نظر شما دارد که ماشین را برای چه کاربری میخواهید اما راحتی دنا پلاس برای خانوادهها مناسبتر است.
موتوری که ایران خودرو بر روی ماشینهای دنا و دنا پلاس به کار برده است پیشرانه معروف EF7 یا همان موتور ملی است. این پیشرانه 4 سیلندر است و 1646 سی سی حجم دارد و با آرایش خطی درون کاپوت دنا و دنا پلاس قرار گرفته است. ماشینهای دنا و دنا پلاس با تکیه بر این پیشرانه 115 اسب بخار قدرت در دور موتور 6300 دور در دقیقه و 157 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 5000 دور در دقیقه تولید میکند. مصرف سوخت ماشینهای دنا و دنا پلاس با توجه به پارامترهای مختلف در حد مناسب و خوب ارزیابی میشود و علاوه بر این از شتاب و کشش خوبی این ماشینها برخوردار هستند که در جاده و ... خیال راننده دنا پلاس را از سرعت گیری ماشین خود راحت میکند و راننده ماشین با اطمینان خاطر به مسیر خود ادامه میدهد.
بسیاری از دناها با ضعف کیفیتی دیسک و صفحه دست و پنجه نرم میکردند و بسیاری از مالکان به محض تحویل گرفتن دنا خود این قطعه را تعویض میکردند اما اکنون دنا پلاس از نظر طول عمر دیسک و صفحه بهتر شده است اما اگر هنوز هم شتاب بیشتر میخواهید تعویض دیسک و صفحه با نمونههای معروف به زانتیایی به شما توصیه میگردد. ایران خودرو وعده عرضه دنا پلاس اتوماتیک را داده است اما در حال حاضر دنا پلاس تنها با گیربکس دستی عرضه می شود اما پژو 207 هر دو نوع گیربکس را به خریدار عرضه میکند. از نظر فنی و کوپل بودن موتور و گیربکس دنا پلاس به صورت کامل با هم هماهنگ نیستند که از لذت رانندگی میکاهد و اگر می خواهید تا با جذابیت بیشتری رانندگی کنید بخش فنی پژو 207 این جذابیت را میتواند در اختیار شما قرار دهد.
پلتفرم و شاسی دنا پلاس در نهایت به پژو 405 برمیگردد که قدیمی شده است و همین موضوع است که طراحی آن را زیر سوال میبرد و باعث شده تا نتوان سواری و هندلینگ و لذتی که باید را با دنا پلاس تجربه کرد اما در کل اگر توقع زیادی از دنا پلاس نداشته باشید و رانندگی پر هیجان و چندان سرعتی نداشته باشید دنا پلاس شما را راضی نگه خواهد داشت.
دنا پلاس یکی از پیشرفتهای بزرگ ایران خودرو به حساب میآید و امید است تا کیفیت و سلامت خود را در بلند مدت حفظ کند اما امروز و در مقایسه با پژو 207، دنا پلاس بازار فروش متوسطی دارد و با توجه به علاقه ایرانیان به گیربکس اتوماتیک طبیعی است تا دنا پلاس نتواند با آن رقابت کند و از طرفی رنج سنی جوانان علاقه خاصی به پژو 207 با هر دو گیربکس دارند و همین موضوع دیگر دلیل فروش بالای آن است که ارزش خرید پژو 207 را از دنا پلاس بالاتر نگه داشته است.