دنا پلاس
بعد از تولید دنا و ایراداتی که به آن وارد بود ایران خودرو تصمیم گرفت تا نمونه فول آپشن تر و زیبا تر دنا را تولید کند و بعد از 3 از عرضه دنا این ماشین را با نام دنا پلاس به بازار عرضه کرد . ظاهر دنا پلاس نسبت به دنا تغییرات محدود اما موثری را تجربه کرده است و مهم ترین و جذاب ترین نکات دنا پلاس در ظاهر آن چراغ های جلو وعقب زیبا و مدرن ، خط مورب سراسری در نمای جانبی و آینه های جدید دانست که همه اینها باعض شده تا دنا پلاس ظاهر هماهنگی داشته باشد البته این به معنی زیبایی نیست زیرا عده ای ظاهر دنا پلاس را قدیمی می دانند که خب تا حدودی حق دارند به این علت که در بخش های مختلف دنا پلاس کپی کاری هایی دیده می شود . از نظر کیفیت ساخت و مونتاژ طراحی داخلی ، ارگونومی ، متریال و مواد به کار برده شده در ساخت امکانات و تجهیزات دنا پلاس را می توان یکی از مناسب ترین ها در میان گزینه های تولید داخل دانست که به راحتی سرنشینان اهمیت زیادی داده شده است .
دنا پلاس علاوه بر امکانات استاندارد تعبیه شده در دنا به سانروف ، سیستم مالتی مدیا جدید ، دوربین دید عقب و آنتن کوسه ای در بخش تجهیزات رفاهی و اضافه شدن دو عدد کیسه هوای جانبی در بخش ایمنی مجهز شده است و در کل و با توجه به همه آپشن ها در نهایت دنا پلاس و بسترن B30 در بخش امکانات رفاهی یک امتیاز برابر را دریافت می کنند . فارغ از بحث طراحی که یک امر سلیقه ای می باشد در بسیاری از بخش های آپشن ، ابعاد و ... دنا پلاس و بسترن B30 در وضعیت تساوی می باشند و از نظر کیفیت بسترن B30 تا حدودی بهتر احساس می گردد .
موتوری که ایران خودرو بر روی ماشین های دنا و دنا پلاس به کار برده است پیشرانه معروف EF7 یا همان موتور ملی می باشد . این پیشرانه 4 سیلندر است و 1646 سی سی حجم دارد و با آرایش خطی درون کاپوت دنا و دنا پلاس قرار گرفته است . ماشین های دنا و دنا پلاس با تکیه بر این پیشرانه 115 اسب بخار قدرت در دور موتور 6300 دور در دقیقه و 157 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 5000 دور در دقیقه تولید می کند . مصرف سوخت ماشین های دنا و دنا پلاس با توجه به پارامتر های مختلف در حد مناسب و خوب ارزیابی می شود و علاوه بر این از شتاب و کشش خوبی این ماشین ها برخوردار هستند که در جاده و ... خیال راننده دنا پلاس را از سرعت گیری ماشین خود راحت می کند و راننده ماشین با اطمینان خاطر به مسیر خود ادامه می دهد .
بسیاری از دنا ها با ضعف کیفیتی دیسک و صفحه دست و پنجه نرم می کردند و بسیاری از مالکان به محض تحویل گرفتن دنا خود این قطعه را تعویض می کردند اما اکنون دنا پلاس از نظر طول عمر دیسک و صفحه بهتر شده است اما اگر هنوز هم شتاب بیشتر می خواهید تعویض دیسک و صفحه با نمونه های معروف به زانتیایی به شما توصیه می گردد . گیربکس اتوماتیک بسترن B30 خود یک نکته مثبت در بخش فنی می باشد زیرا تجربه نشان داده است که مردم ایران به گیربکس اتوماتیک علاقه بیشتری نشان می دهند و گیربکس های خوب AISIN هم که جای هیچ گونه سخنی باقی نگذاشته است و با توجه به این که توانایی های حرکتی دنا پلاس و بسترن b30 برابر هستند برتری بخش فنی با بسترن B30 می باشد .
از نظر سواری دنا پلاس ماشین نرم و خانوادگی است اما از نظر هندلینگ و لذت سواری و قابلیت مانور و ... یک ماشین در سطح متوسط است که این مسائل از طراحی قدیمی پلتفرم و آرایش ساده و قدیمی سیستم تعلیق تا حد زیادی نشأت می گیرد .
دنا پلاس در برابر بسیاری از ماشین های ایران خودرو که در حال حاضر تولید میشوند وضعیت بهتری دارد اما تغییر ظاهر و اضافه کردن چند آپشن ذات سمند آن را تعییر نمی دهد و در حال حاضر با توجه به ویژگی هایی که در بالا ذکر شد بسترن B30 ماشین بهتر ، لذت بخش تر و با ارزش تری ارزیابی می گردد .