دامای X7
زوتی که در ایران آن را با ماشین Z300 یا همان سایپا آریو می شناسیم خود یک برند ناشناخته محسوب می شود و این بار شرکت یاران خودرو اروند از برند دامای که زیرمجموعه زوتی است و در تولید ماشین های کراس اوور فعالیت می کند با دو محصول دامای X5 و دامای X7 فعالیت خودش را در داخل ایران آغاز کرده است.
دامای X7 دومین و در حال حاضر لوکس ترین ماشین تولید شده توسط دامای است که در اواخر سال 2016 معرفی و فروش آن آغاز شد. کپی کردن در رگ و ریشه کمپانیهای خودروساز چینی رسوخ کرده و زوتی و بالطبع دامای زیر مجموعه آن از جمله متخصصان ماهر در این زمینه هستند که ماشین تولید خود را با حداقل 90% تشابه ظاهری عرضه می کنند و در این مورد دامای X7 یک کپی تمام و کمال از محصول کانسپت فولکس واگن، کراس بلو کوپه است که ظاهری جذاب به دامای X7 اعطا کرده است اما در قبال زیبایی و جذابیت نداشتن هویت و شخصیت مستقل ضعف طراحی دامای X7 محسوب می گردد.
دامای X7 را از هر زاویه که نگاه کنیم خطوط و برجستگیهایی دارد که حس ابهت و قدرت یک شاسی بلند را در بیننده ایجاد می کند. نداشتن زبان طراحی مختص زوتی و زیر مجموعه آن دامای و شباهت اغراق آمیز دامای X7 با محصولات فولکس واگن از برترین ویژگی های دامای X7 است و با وجود جذابیت و چشم نوازی در طراحی باز هم دامای X7 در این بخش نمی تواند نمره کافی را به خودش اختصاص دهد.
به داخل کابین دامای X7 که قدم می گذاریم دیری نمی پاید که خرسند طراحی جذاب و مدرن دامای X7 در داخل کابین می شویم اما باز هم با تاسف به حال طراحان دامای X7 این حس خوب از بین می رود چون حتی در داخل کابین هم دامای X7 تماماً مشابه محصول کانسپت فولکس واگن است و می توان طراحی 99% بخش های دامای x7 را یکسان دانست.
دامای X7 در عکس ابعاد بزرگی دارد اما از نزدیک که با دامای X7 ملاقات می کنید ابعادی در حد یک کراس اوور میان سایز دارد. دامای X7 در ازاء همه نداشته هایش آپشن به کار برده و لیست تجهیزات کاملی به کار برده که بتواند از راه دیگری جذب مشتری داشته باشد. دامای x7 طول عمرش حتی به دو سال هم نمی رسد که بتواند نظر قطعی در مورد کیفیت آن داد اما شواهد آن را خوب اما نه در حد یک اتومبیل چند صد میلیونی نشان می دهد و به طور کلی کیفیت متریال، ادوات و ساخت را می توان مناسب دانست.
طبق شواهد و گفتههای یاران خودرو اروند، دامای X7 با دو نوع پیشرانه 1.8 و 2 لیتری توربوشارژر وارد بازار خواهد شد که احتمال عرضه تنها نمونه 2 لیتری بیشتر است. هر دو پیشرانه در نظر گرفته شده برای دامای X7 از نوع 4 سیلندر و 16 سوپاپ هستند و با توجه به بهره بردن از سامانه پرخوران نسبت قدرت به حجم موتور دامای X7 قابل قبول است.
نمونه مجهز به پیشرانه 1.8 لیتری دامای X7 حجم دقیقش 1799 سی سی است، قابلیت تولید 167 اسب بخار قدرت در دور موتور 5800 دور در دقیقه و 245 نیوتن متر گشتاور در بازه دور موتور 2000 الی 4000 دقیقه را دارد و پیشرانه آن با کد TNN4G18T شناخته می شود. 4G6354T هم کد پیشرانه 2 لیتری دامای X7 است که 1997 سی سی حجم دارد و قابلیت تولید 174 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه و 250 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 2400 الی 4400 دور در دقیقه است.
قدرت دامای X7 با هر دو نوع پیشرانه توسط یک گیربکس CVT به چرخهای جلو منتقل می شود، دامای X7 استاندارد آلایندگی یورو 5 را پاس می کند و با توجه به وزن 1700 کیلوگرمی دامای X7 انتظار شتاب 0 تا 100 کیلومتر 10 ثانیه را از آن داریم. سطح بخش فنی دامای X7 متوسط است و پیش بینی می شود تا به طور میانگین دامای X7 به 10 لیتر بنزین در سیکل ترکیبی نیاز داشته باشد.
دامای X7 در قسمت جلو سیستم تعلیق مستقل دارد، در قسمت عقب مستقل چند اتصالی است و از سیستم فرمان برقی هم سود می برد. رینگ های 19 اینچی دامای X7 باعث شده تا سواری با این ماشین کمی کوبش به همراه داشته باشد اما در کل آرایش سیستم تعلیق دامای X7 با وزن، ابعاد و دیگر مشخصات دامای X7 تطابق دارد و سواری در مجموع خوب و راحت را دامای X7 می تواند برای سرنشینانش به ارمغان بیاورد.
دامای X7 از نظر کیفیت در میان بهترین تولیدات چین قرار می گیرد، آپشن هایی متنوع و حتی بیشتر از کراس اوورهای کره ای ارائه می کند و طراحی زیبایی دارد و به طور کلی در مجموع دامای X7 یک ماشین خوب ارزیابی می گردد که طراحی کپی شده آن بزرگترین نقطه ضعفش است و در کنار آن اما خوبی هایی هم ارائه می کند اما ارزش خرید دامای X7 به علت قیمت زیاد، پایین است و با شرایط مشابه خرید نیسان جوک در تمام ابعاد ارزشمندتر محسوب می شود. ضمن اینکه باید به خدمات پس از فروش کاملا ضعیف و دور از انتظار آن اشاره کنیم که بدون شک مالک را به دردسر میاندازد.