دنا پلاس توربو یک خودرو ایرانی است که بر پایه دنا پلاس ساخته شده و به جز در بخش فنی تفاوتی با دنا پلاس ندارد. همان طور که میدانید طراحی دنا و همین طور دنا پلاس توسط مهندسین ایرانی صورت گرفته و البته هزینه گزافی هم در پی داشته است. نتیجه این هزینهها و زمانی که برای طراحی و توسعه این خودرو صرف شد، قابل قبول بوده البته برای خودروسازی ایران ولی میتوانست بسیار بهتر از این هم باشد.
دنا پلاس توربو میتواند به دلیل قوای محرکه نسبتا قدرتمندی که دارد، و عملکرد بهتر نسبت به رقبا، وضعیت مطلوبی را در بازار تجربه کند هرچند که کمی قدرت بیشتر نمیتواند دلیل کافی برای انتخاب یک خودرو باشد. هر چند که دنا پلاس توربو در برخی ویژگیهای دیگر هم شرایط مطلوبی دارد.
طراحی دنا پلاس توربو کاملا مشابه دنا پلاس است و همان المانهایی که در دنا پلاس وجود دارد، در نسخه توربو هم دیده میشود. چراغها به ویژه در عقب ظاهر متفاوتی در مقایسه با دنا دارند و یک خط ممتد شیب دار بر روی بدنه دیده میشود. طراحی خانواده دنا قابل قبول است و دنا پلاس توربو در مقایسه با برلیانس H330 وضعیت مناسبی دارد و میتوان هر دو خودرو را در یک سطح دانست.
در مورد طراحی کابین دنا پلاس توربو هم همین شباهت به چشم میخورد. طراحی کابین دنا نسبتا خوب است و شرایط بهتری در مقایسه با برلیانس H330 دارد. به علاوه اینکه کیفیت متریال به کار رفته در کابین با اینکه در هر دو خودرو از پلاستیک است، ولی دنا پلاس توربو وضعیت بهتری دارد. صندلیهای دنا فضای نسبتا خوبی در اختیار سرنشینان قرار میدهند و کیفیت سواری آن مطلوب است.
دنا پلاس توربو و دنا پلاس علاوه بر تغییرات ظاهری که در مقایسه با دنا تجربه کردهاند، به آپشنهای بیشتری هم مجهز شدهاند. از جمله این تجهیزات میتوانیم به 4 عدد کیسه هوا، ایموبلایزر، سنسور دنده عقب، روکش چرمی فرمان، نمایشگر مالتی مدیا لمسی، تنظیم صندلی راننده و سرنشین به صورت برقی، دوربین دنده عقب، سانروف و کروز کنترل اشاره کنیم.
دنا پلاس توربو به یک موتور 1.7 لیتری 4 سیلندر توربو مجهز شده که در واقع یک نسخه توربو از موتور EF7 است. ایران خودرو با نصب پرخوران توربوشارژر بر روی این موتور توانسته قدرت آن را به 150 اسب بخار و گشتاور آن را به 215 نیوتن متر ارتقا دهد. هرچند که این امکان وجود داشت تا قدرت بیشتری از این موتور استخراج شود ولی به دلایل مختلفی این اتفاق رخ نداد. ایران خودرو میزان بوست توربوشارژر و نیز محدوده ردلاین موتور را پایین نگه داشته تا استهلاک در پایینترین میزان حفظ شود.
البته توسعه و ساخت موتورهای توربو به تجربه و داشن فراوانی نیاز دارد و خودروسازان ایرانی برای دستیابی به تکنولوژیهای پیشرفتهتر و بالا بردن راندمان باید زمان بیشتری را صرف کنند. موتور EF7 به خودی خود مشکلاتی داشت که حتی با گذشت چندین سال، همچنان برخی از نواقص آن برطرف نشده بود و اضافه شدن توربو باعث میشود این موتور به دقت بالاتری در نگهداری نیاز داشته باشد.