سراتو سایپا
بعد از حدودا یک سال که تولید نسل دوم کیا سراتو توسط کیا موتورز به پایان رسید، شرکت سایپا با عقد قراردادی برای بازار ایران اقدام به مونتاژ آن با مقداری داخلی سازی کرد که بعد از مدتی به منظور نزدیک تر کردن کیا سراتو به نمونه های وارداتی تیپ آپشنال آن را با انبوهی از آپشن به بازار معرفی و عرضه کرد. کیا سراتو تولید شده در سایپا نسل دوم این ماشین است که اکنون چندین سال از زمان شروع آن تولید آن توسط کیا میگذرد و در زمان معرفی چهره خوب، جذاب و با شخصیتی را به نمایش میگذاشت و هنوز هم چهره کیا سراتو از بسیار رقبایش بهتر است. در مقابل پژو 2008 با شخصیت متفاوت و اروپایی قرار دارد که هر کدام میتوانند طیف متفاوت و گسترده ای از سلایق را جذب خود کنند. الگوی طراحی ظاهری سراتو در داخل کابین هم به کار رفته است و در عین سادگی، جذاب و اسپرت است و به لطف نمایان شدن بیشتر طراحی و جلوه لوکس در مدل آپشنال حس مثبتی در درون کابینش ایجاد گشته است.
نسل دوم سراتو سایپا زمانی که در سایپا مونتاژ شد ارزان سازی هایی بر روی آن انجام شد و بدین سبب کاهش کیفیت را به خصوص در بخش هایی که پلاستیک به کار رفته است را شاهد هستیم. کیفیت متریال اتاق در سطحی متوسط و حتی پایینی ارزیابی میشود و در بخشهای مختلف کابین استفاده زیاد از پلاستیک خشک آزار دهنده است. در واقع بیشتر از اینکه متریال پلاستیک مرغوب باشد از نوع بی کیفیت درون کابین ماشین استفاده شده اما کیفیت ساخت و مونتاژ کیا سراتو سایپا با وجود افت هایی که پیدا کرده است مناسب و قابل قبول به نظر میرسد. از نظر ابعادی اما در سراتو با توجه به کلاس خود با کابینی نسبتا جادار رو به رو میشویم. در نهایت بحث آپشن در کیا سراتو سایپا است که نمونه های ساده بسیار متوسط هستند اما نمونه آپشنال کیا سراتو سایپا وضعیت بهتری دارند. از نظر کیفیت و مواد به کار رفته پژو 2008 از سراتو سایپا برتر است اما کیا سراتو آپشنال ضعفهای خود را تا حدودی با استفاده از سطح زیاد آپشن جبران کرده است.
سراتو سایپا در دو مدل دنده ای 1600 سی سی و اتوماتیک 2000 سی سی تولید میشود که با توجه به رنج قیمت ماشین مورد نظر ما از نوع 2000 سی سی اتوماتیک است. کیا سراتو 2 لیتری از یک پیشرانه 4 سیلندر و 16 سوپاپ سود میبرد که به طور دقیق 1998 سی سی حجم دارد و قابلیت تولید 156 اسب بخار قدرت دور دور موتور 6200 دور در دقیقه و 194 نیوتن متر گشتاور در دور 4300 دور در دقیقه را دارد. شتاب گیری کیا سراتو خوب است و در عین حال یکی از نقاط مثبتش هم مصرف تقریباً اقتصادی است که وزن نسبتاً سبک آن با توجه به ابعاد یکی از دلایل مهم این اتفاق است و در عمل به راحتی میتوان به عدد ذکر شده کارخانه که 7.1 لیتر در سیکل ترکیبی است دست پیدا کرد. برای انتقال قدرت پیشرانه سراتو به چرخ ها از یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک استفاده شده که از پس وظیفه خود به خوبی بر می آید و اجازه هدر رفتن هیچ کدام از اسب بخار های تولیدی پیشرانه کیا سراتو را نمیدهد. گیربکس سراتو سایپا هماهنگی خوبی با موتور دارد و تعویض دنده هایش با دقت، سریع و بدون ضربه است. سراتو سایپا مونتاژ سایپا طبق استاندارد کارخانه به 9.5 ثانیه زمان نیاز دارد که سرعت خودش را از حالت سکون به 100 کیلومتر در ساعت برساند که در تست های انجام شده این زمان تا 8.9 ثانیه هم کاهش پیدا کرد و در مجموع در بحث فنی کیا سراتو سایپا میتوان گفت که با یک ماشین پر بازده سر و کار داریم.
اگر از خشک بودن سواری سراتو سایپا به علت خشک بودن لاستیک های به کار رفته صرف نظر کنیم میتوانیم به هندلینگ خوب، قابلیت مانور، چسبندگی عالی و در کل سواری خوب کیا سراتو مونتاژ سایپا یاد کنیم که البته در بعضی از نمونه های آن بد قلق بودن پدال ترمز کیا سراتو ویژگی منفی به شمار میرود.
سراتو سایپا در نمونه آپشنال یک سدان اسپرت و پر آپشن است که سال های زیادی از عرضه جهانی آن میگذرد اما هنور هم در داخل ایران و حضور بیش از 8 ساله آن پر طرفدار است و برگ برندهای که دارد فول آپشن بودن و هندلینگ خوب آن است که در بالابردن امتیاز های کسب شده توسط کیا سراتو سایپا تاثیر مستقیم دارد هر چند که پژو 2008 گزینه بسیار جذابتری است اما کیا سراتو هم ماشین خوبی به شمار میرود.