سراتو یک سدان کرهای است که نسل اول آن در سال 2004 معرفی شد و پس از آن در سال 2009 وارد نسل دوم خود شد. البته سراتو در این نسل، نام جدیدی به خود گرفت و کرهایها نام فورته را برای آن انتخاب کردند. البته این سدان کامپکت همچنان هم در بسیاری از کشورهای دنیا با نام سراتو شناخته میشود از جمله ایران و نام فورته کمتر برای مشتریان ایرانی آشناست.
سراتو از سال 1394 بر روی خط تولید سایپا قرار گرفت و در حالی که نسل جدید آن در بازارهای جهانی به فروش میرسید، خودروسازی سایپا این نسل قدیمی را برای تولید انتخاب کرد. سراتو سایپا برای مدتی در 4 مختلف تولید میشد که شامل 2 موتور در دو نسخه ساده و آپشنال میشود اما در حال حاضر تنها نسخه 2.0 لیتری آپشنال بر روی خط تولید حاضر است. البته ما در اینجا در مورد نسخه 2.0 لیتری ساده صحبت میکنیم چراکه قیمت نزدیکتری به لیفان 820 دارد.
سراتو سایپا طراحی خوب و قابل قبولی دارد هرچند که این طراحی قدیمی شده و نسلهای جدید سراتو کاملا با زبان طراحی کیا همخوانی دارند. در نمای جلو چراغها و جلو پنجره مستطیلی شکل دیده میشوند که به هم متصل شده و حالتی یکپارچه دارند. این زبان طراحی در عقب خودرو هم به کار رفته و چراغها ساده هستند. البته در بخشهای دیگر بدنه هم مورد خاصی دیده نمیشود و همه چیز ساده و معمولی است ولی در مجموع باید طراحی سراتو را خوب ارزیابی کرد.
این وضعیت به داخل کابین هم کشانده شده و میتوان طراحی بدنه و کابین را هماهنگ دانست. در مرکز داشبورد یک نمایشگر کوچک و کلیدهای کنترلی دیده میشود. البته باید به این نکته اشاره کنیم که در نسخه آپشنال، یک نمایشگر بزرگتر برای کابین در نظر گرفته شده و نسخه ساده فاقد آپشن است. در مجموع علت اصلی تولید نسخه آپشنال همین کمبود آپشن و تجهیزات بود که سایپا سعی در برطرف کردن این نقص داشت. یک نکته منفی دیگر در مورد سراتو سایپایی، استفاده از پلاستیک بی کیفیت در کابین و کیفیت پایین متریال است هرچند که در رقیب چینی هم شاهد وضعیت بهتری نیستیم.
سراتو سایپا 2.0 لیتری از نظر تجهیزات رفاهی رقابت را به رقیب چینی خود واگذار میکند. از جمله امکانات موجود در این خودرو میتوانیم به 2 ایربگ، تهویه مطبوع اتوماتیک، چنجر 6 عددی، تنظیم 6 جهته صندلی راننده، تنظیم برقی آینهها و مواردی از این دست اشاره کنیم.
موتور به کار رفته در سراتو سایپا 2.0، همان طور که از نامش پیداست، حجمی معادل 2.0 لیتر و 4 سیلندر دارد و میتواند 156 اسب بخار قدرت و 194 نیوتن متر گشتاور تولید کند و آن را به وسیله جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو بفرستد. عملکرد این مجموعه قابل قبول است و شتاب نسبتا مناسبی را برای خودرو به وجود آورده. از نظر فنی و کیفیت سواری باید سراتو را برتر از لیفان 820 بدانیم.
در مجموع سراتو سایپا با وجود اینکه از نظر آپشنها و تجهیزات رفاهی در مقابل لیفان 820 حرفی برای گفتن ندارد، ولی در سایر موارد از جمله خدمات پس از فروش و بازار دست دوم شرایط بهتری دارد و باید گفت ارزش خرید آن بالاتر است.