دنا پلاس یک خودرو ایرانی و محصولی از شرکت ایران خودرو است که در سال 1396 وارد بازار شد. ایران خودرو هزینه بسیاری زیادی را صرف طراحی و تولید دنا پلاس کرد تا محصولی بهروزتر وارد بازار کند. مهمترین دلایل توسعه دنا پلاس، انتقاداتی بود که به طراحی و تجهیزات رفاهی دنا وارد میشد و ایران خودرو سعی داشت به این طریق به انتقادها پاسخ بدهد.
نتیجه نهایی محصولی است که در حال حاضر با نام دنا پلاس میشناسیم و این خودرو اکنون در دو نسخه معمولی و توربو به تولید میرسد و ما اینجا در مورد نسخه معمولی صحبت میکنیم چراکه قیمت نزدیکتری به جیلی GC6 دارد و مقایسه این دو خودرو احتمالا برای بسیاری از مخاطبین جذاب است.
مهمترین تغییرات دنا پلاس در مقایسه با دنا در آپشنها و طراحی بدنه آن است. در نمای بیرونی تفاوتهایی چون اضافه شدن یک خط کشیده بر روی درها و گلگیرها، اضافه شدن سانروف و نیز تغییر شکل چراغهای عقب دیده میشود. در مجموع طراحی دنا پلاس خوب ارزیابی میشود و در مقایسه با جیلی GC6 باید بگوییم هر دو خودرو عملکرد مشابهی دارند و نمره یکسانی دریافت میکنند.
طراحی کابین دنا پلاس تغییری را تجربه نکرده و همان ظاهر را دارد. در مرکز داشبورد یک نمایشگر دیده میشود که ورودیهای هوای عمودی در دو طرف آن جای گرفتهاند. متریال به کار رفته در کابین شامل پلاستیک و چوب در پنل درها و داشبورد و پارچه در صندلیها میشود. فضای داخلی دنا کمی از حد انتظار کوچکتر است به ویژه در جلو که این اتفاق به طراحی و ابعاد بزرگ داشبورد بازمیگردد.
دنا پلاس امکاناتی چون 4 ایربگ، سنسور دنده عقب، دوربین دنده عقب، کروز کنترل، نمایشگر لمسی با اتصال بلوتوث، تنظیم برقی صندلی راننده، ایزوفیکس صندلی عقب و سانروف را در اختیار سرنشینان قرار میدهد.
موتور به کار رفته در دنا پلاس تفاوتی با دنا ندارد و همان موتور EF7 است. این موتور حجمی معادل 1.7 لیتر و 4 سیلندر دارد و میتواند 115 اسب بخار قدرت و 157 نیوتن متر گشتاور تولید کند و آن را به وسیله جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخهای جلو بفرستد. با استفاده از این قوای محرکه دنا پلاس کمی بهتر از جیلی GC6 عمل میکند اما اختلاف بین دو چندان زیاد نیست.
در نهایت باید بگوییم که دنا پلاس و جیلی GC6 هر دو خودروهای نسبتا خوبی هستند و در بسیاری از بخشها عملکرد مشابهی دارند اما در نهایت این جیلی GC6 است که ارزش خرید بالاتری ارائه میکند.