دنا پلاس
دنا پلاس به عنوان نسخه بهروزشده دنا توسط ایران خودرو معرفی شد و اکنون قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. ماشین دنا در نسخه اولیه نسبت به دیگر ماشین های داخلی از نظر ظاهری بهتر بود ولی طراحی ماشین از نظر فنی ایراداتی داشت و اکنون در ماشین دنا پلاس که فیس لیفت جزئی صورت گرفته است دنا پلاس چهره بهتر و نوآورانه تری دارد. چراغ های جلو و عقب دنا پلاس از نظر طراحی داخلی تغییر کرده اند که علاوه بر بهبود چهره ماشین از نظر نوردهی هم بهتر عمل میکنند. همچنین بر روی این چراغها دیلایت هم به صورت استاندارد بر روی ماشین دنا پلاس تعبیه شده اند. در چهره جلو ماشین شاهد هستیم که دنا پلاس در جلو پنجره تغییراتی داشته است و به مراتب چهره جلو ماشین مدرن تر و لوکس تر گشته است. در قسمت جانبی ماشین شاهد هستیم که دنا پلاس خطوط بهتر و با زاویه منلسب تری نسبت به ماشین دنا دارد و طرح درها و گلگیرهای عقب به طور کامل تغییر یافته است. در کل از نظر چهره میان برلیانس H330 و دنا پلاس هر ماشین یک چهره و شخصیت خاص و منحصربهفرد دارد ولی از نظر اصولی برلیانس حرفه ای تر شکل گرفته است. ماشین دنا در نسخه های اولیه خود از نظر کیفیت ساخت و مونتاژ از دیگر ماشین های داخلی یک سر و گردن بالاتر است ولی در نسخه های اولیه دنا شاهد بودیم که در بعضی موارد مالکان از کیفیت پایین ساخت ماشین شکایت داشتند ولی گویا در دنا پلاس مسئولین ایران خودرو این مشکل را برطرف کرده اند و همه ی دنا پلاس ها کیفیت یکسان و رو به بالایی دارند.
از نظر طراحی داخلی دنا و دنا پلاس یکسان می باشند و متریال مورد استفاده هم در هر دو ماشین کیفیت خوب و قابل قبولی دارد و نسبت به دیگر ماشین های داخلی یک سطح بالاتر است و در مقایسه با برلیانس در یک سطح از لحاظ مختلف به نظر میرسند. در خودرو دنا فرم صندلی ها اسپرت طراحی شده است اما راحت هستند و به خوبی بدن را در بر میگیرند ولی از نظر راحتی برلیانس اچ ۳۳۰ وضعیت بهتری دارد. عایق بندی صدا هم در خودرو دنا خوب است و این مقدار ایزوله بودن با توجه به بررسی ها در ماشین دنا پلاس هم رعایت شده است و کابین ماشین آرامش خوبی دارد. در میان ماشین های ایرانی دنا از تجهیزات رفاهی نسبتا کاملی بهره میبرد که قابل تحسین است و اکنون در ماشین دنا پلاس هم شاهد تغییرات در امکانات رفاهی هستیم و هم اینکه امکانات ایمنی جدید هم به ماشین اضافه شده است. سانروف، سیستم مالتی مدیا جدید، دوربین دید عقب و آنتن کوسه ای اصلی ترین تغییرات دنا پلاس در بخش تجهیزات رفاهی ماشین هستند و در بخش ایمنی هم برای سر نشینان جلو 4 عدد ایربگ در نظر گرفته شده است که دو عدد از روبرو باز میشوند و دو عدد دیگر به صورت جانبی از صندلیهای جلو ماشین میشوند و از جان سرنشینان محافظت میکند ولی در کل میان برلیانس H330 و دنا هر کدام به یک نوع نسبت به هم برتری دارند.
در بخش فنی دوماشین دنا و دنا پلاس کاملا مشترک هستند و موتوری که ایران خودرو بر روی ماشین های دنا و دنا پلاس به کار برده است پیشرانه معروف EF7 یا همان موتور ملی است. این پیشرانه 4 سیلندر بوده و 1646 سی سی حجم دارد و با آرایش خطی درون کاپوت دنا و دنا پلاس قرار گرفته است. ماشین های دنا و دنا پلاس با تکیه بر این پیشرانه 115 اسب بخار قدرت در دور موتور 6300 دور در دقیقه و 157 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 5000 دور در دقیقه تولید میکند. دنا و دنا پلاس به علت مشابهت های فنی از نظر مصرف سوخت یکسان میباشند و مصرف سوخت مناسبی دارند ولی از نظر مصدف سوخت باز هم برلیانس بهتر است. در مدل اولیه ماشین دنا شتاب اولیه در حد متوسط ارزیابی میگردید ولی گویا در ماشین دنا پلاس با رفع برخی از ایراد ها و افزایش کیفیت با وجود یکسان بودن بخش فنی شتابگیری بهتری را شاهد هستیم ولی از نظر راندمان در کل میان برلیانس دنده ای و دنا یا حتی برلیانس اتوماتیک ماشین بهتر برلیانس است. در برخی از نمونه های تولیدی ماشین دنا سیستم برق این خودرو به شدت دارای مشکل است که با کمک خدمات پس از فروش ایران خودرو این مشکلات برقی ماشین را رفع میکرد اما در دنا پلاس از آنجایی که قول افزایش کیفیت را مسئولین ایران خودرو داده اند امیدواریم که دیگر این مشکلات فنی و برقی در ماشین دنا پلاس دیده نشود ولی مالکان برلیانس تا به حال این گونه مشکلات را تجربه نکرده اند. گیربکس کوپل شده با پیشرانه خودرو دنا و دنا پلاس مشترک است و از نوع گیربکس BE3 است که ایران خودرو بر روی بسیاری از ماشین های تولیدی خود تا به حال استفاده کرده است. ماشین دنا همانند بسیار دیگر از ماشین های تولیدی ایران خودرو از ضعف سیستم انتقال قدرت در بخش دیسک و صفحه کلاچ ضعف میبرد و امیدواریم که این مشکل هم در دنا پلاس رفع شده باشد. گیربکس BE3 برای پیشرانه EF7 مناسب است ولی در دنده 5 این ماشین کمی نا هماهنگی با پیشرانه دیده میشود و به اصلاح صدای گژکاری در کابین ماشین شنیده میشود.
هندلینگ ماشین دنا نسبت به سمند تا حد زیادی بهتر شده است و خوب ارزیابی میشود و برای دنا پلاس هم همینطور است. سواری دنا و دنا پلاس هم مشابه هم هستند و با کمی چاشنی اسپرت به راننده ماشین سواری خوبی میدهند اما در کل باز هم برلیانس است که بهتر عمل میکند. سواری دنا از نظر نرمی کمی به علت اسپرت بودن فرم سواری خشک احساس میگردد که البته در حرکت نرمی خاصی هم احساس میگردد که تجربه سواری با دنا و دنا پلاس را نسبت به دیگر ماشین های تولید داخل متفاوت مینماید. فرمان دنا پلاس نرمی خوبی دارد و دقتش قابل قبول است و از سطح مسیر هم حس خوب و اطلاعات دقیقی به دستان راننده منتقل میکند و تقسیم وزن ماشین هم با توجه به بالا بودن وزن ماشین مناسب ارزیابی میشود. قدرت ترمزگیری در ماشین دنا خوب است و حس اعتماد به نفس در ذهن راننده به وجود میاورد. ولی در کل حس راندن برلیانس اچ ۳۳۰ دلچسب تر، لذت بخش تر میباشد.
در کل تولید ماشین دنا برای خودروسازی کشورمان یک پیشرفت بزرگ حساب میشود و ماشین خوبی است و اکنون با انجام تغییرات بر روی این ماشین و تولید دنا پلاس یک قدم رو به جلو دیگر را از خودروسازی کشورمان شاهد بودیم. در ماشین دنا بسیاری از مشکلات به علت فقدان کیفیت کافی بود و امیدواریم در تولید ماشین دنا پلاس با افزایش کیفیت تولید شاهد رفع تمام ایرادات این ماشین باشیم و دنا پلاس یک خودرو تماما با کیفیت و عالی محسوب گردد و باتوجه به اینکه خدمات پس از فروش بهتری برای آن ارائه میشود، در مقایسه با برلیانس H330 در اولویت خرید قرار میگیرد.