دیگنیتی مدل پرایم دستپخت جدید چینیها برای بازار ایران است که توسط بهمن موتور عرضه خواهد شد. این خودرو که یک کراس اوور سایز متوسط محسوب میشود، در حقیقت همان دانگ فنگ ix5 است؛ در حقیقت با توجه به موانع به وجود آمده در پی تحریمها، دانگ فنگ ix5 با نشان تجاری خودروساز چینی به بازار ایران عرضه نخواهد شد و همانند اتفاقی که برای دیگر محصولات مونتاژ شده دانگ فنگ در خطوط تولید خودروسازی فردا رخ داد، این کراس اوور چینی نیز با نام و نشان متفاوتی به فروش میرسد.
آشنایی بازار ایران با خودروسازی دانگ فنگ به واسطه ورود خودروی H30 کراس به خطوط تولید ایران خودرو رخ داد؛ اما این هاچبک چینی نتوانست در برابر رقبای سرسخت و با کیفیت خود به موفقیت زیادی دست پیدا کند. پس از H30 کراس، ایران خودرو اقدام به عرضه دانگ فنگ S30 کرد که این سدان نیز در بدو ورود خود قافیه را به باسابقههای هم رده خود واگذار کرد. با آغاز تحریمها، شرایط برای ادامه همکاری خودروساز دولتی کشور با دانگ فنگ پیچیدهتر شد، اما کمپانی چینی همچنان به ادامه حضور در بازار ایران علاقهمند بود و بالاخره توانست نیمه گمشده خود را پیدا کند؛ حال اولین حاصل همکاری آن با بهمن موتور، تولید کراس اوور دیگنیتی خواهد بود.
دیگنیتی مدل پرایم طراحی نسبتا جذابی دارد و در مقایسه با دیگر شاسی بلندهای چینی حاضر در بازار، کمی مدرنتر به نظر میرسد. برخلاف بسیاری از خودروهای چینی، در نگاه اول به نمای جلوی دیگنیتی متوجه چینی بودن آن نخواهید شد، زیرا سبک طراحی نمای جلو شباهت زیادی به محصولات اروپایی دارد و در آن خبری از اغراق معمول طراحان شرقی نیست. بخش اعظم این نما را یک جلوپنجره زیبا با تزئینات مشابه جلوپنجره الماسی مرسدس بنز پوشانده است و چراغها نیز هماهنگ با زوایای دور آن طراحی شدهاند. به علاوه، مهشکنهای LED افقی که بالای یک نوار کرومی باریک قرار گرفتهاند، دیگر نکتهای هستند که در نمای جلوی دیگنیتی جلب توجه میکنند.
باید گفت بارزترین بخش طراحی خارجی دیگنیتی در نمای جانبی آن نمایان میشود؛ بلافتصله پس از نگاه کردن به کراساوور چینی از این نما، متوجه طراحی کوپه مانند سقف آن خواهید شد. این اتفاق در کنار خطوط برجسته روی دربها و گلگیرها که از جلو به صورت مورب به سمت یکدیگر نزدیک شدهاند، کمی چاشنی اسپرت به چهرهی دیگنیتی اضافه کردهاند. نمای عقب دیگنیتی نیز بی شباهت به محصولات اروپایی نیست و مشخصا دی اس 7 کراسبک را به یاد ما میاندازد. کابین دیگنیتی نیز همانند بیرون آن طراحی مدرنی دارد و تداعی کننده سبک طراحی محصولات آئودی است.
دیگنیتی پرایم به صورت رسمی معرفی شده است، میتوانیم مواردی از جمله ۴ کیسه هوا، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سقف پانارومیک، نمایشگر لمسی سیستم اطلاعاتسرگرمی، کروز کنترل، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم ورود بدون کلید و تریم داخلی چرم را به عنوان ویژگیها و تجهیزات آن معرفی کنیم. تامین کننده قوای محرکه دیگنیتی یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو است که حدودا ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۰ نیوتونمتر گشتاور تولیدی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک CVT به چرخهای جلو میرساند. اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم، قوای محرکه دیگنیتی به اندازه کافی قدرتمند است و عملکرد آن در مجموع کاملا خریداران را راضی خواهد کرد.
با توجه به ارزش حدودا ۱۴ تا ۲۰ هزار دلاری نسخههای مختلف دیگنیتی در بازارهای خارجی، احتمالا نمونه صفر کیلومتر خودروهایی نظیر چری تیگو 7، جک S5 و هایما S7 در رده قیمتی کراساوور تازه وارد چینی قرار خواهند گرفت. در مقایسه با رقبای مذکور، دیگنیتی کیفیت ساخت بالاتری دارد و طراحی آن نیز مدرنتر است. در بحث فنی نیز دیگنیتی را میتوان یک سر و گردن بالاتر از هموطنانش قرار داد. اما برای اظهار نظر درباره وضعیت خدمات پس از فروش و بازار نمونههای دست دوم آن باید همچنان صبور باشیم؛ در مجموع دیگنیتی خودروی ارزشمندی به نظر میرسد، اما مسلما نحوه قیمت گذاری، میزان گستردگی شبکه تامین قطعات و سطح ارائه خدمات پس از فروش از سوی بهمن موتور، ارزش خرید و شرایط آیندهی آن در بازار را تعیین خواهد کرد.