سمند
سمند که آن را به عنوان نخستین خودرو تولید ملی یاد میکنند در سال 1381 اولین بار تولید و عرضه شد که با چند تیپ گوناگون تا به حال تولید شده است و در حال حاضر نمونه صفر کیلومتر سمند با کد LX و وجود دو نوع پیشرانه متفاوت عرضه میشود . از سال 1383 سمند LX به بازار عرضه شده است که از نظر ظاهری تفاوت آن با سمند EL تنها تفاوت طراحی چراغ های عقب بوده است و در طول این 14 سال کوچک ترین تغییری در ظاهر آن ایجاد نشده است و در همان زمان عرضه هم طراحی سمند را از فولکس واگن پاسات دهه 90 میلادی الهام گرفته بودند که یعنی قدمت طراحی سند به بیش از 20 سال میرسد و همین موضوع برای اثبات اولین ضعف سمند که ظاهر قدیمی ، پر از ناهماهنگی و وجود ایراد های آیرودینامیکی فراوان است کافی می باشد البته همانطور که در مورد رنو تندر 90 هم گفته شد ظاهر اینگونه اتومیبل جدا از ویژگی هایی که دارد به طور کاملاً مستقیم به سلیقه بیننده بستگی دارد .
به داخل کابین سمند که قدم می گذاریم باز هم طراحی همانند فولکس واگن پاسات است و از موضوع طراحی که عبور کنیم سمند در داخل کابین فضای راحت و جاداری دارد که حتی در مسافت های طولانی به شما اجازه نمیدهد تا احساس خستگی کنید . کیفیت ساخت سمند متوسط و تا حدودی پایین است و سطح کیفی متریال مورد استفاده هم متوسط میباشد ؛ از نظر سطح تجهیزات سمند و رنو تندر 90 برابر هستند و برتری سمند در این زمینه وجود صندلی برقی برای راننده و سرنشین در جلو است . افرادی که به نسبت قد کوتاه تری دارند با نشستن در داخل کابین سمند مشکل دید دارند و در داخل کابین سمند دیگر ویژگی برای بیان وجود ندارد و آن را از رنو l90 میتوان راحت تر اما با کیفیت پایین تری دانست .
در حال حاضر سمند LX به صورت صفر کیلومتر با دو نوع پیشرانه EF7 و XU7 عرضه می شود که در ادامه با ویژگی های آنها بیشتر آشنا می شویم . سمند با پیشرانه XU7JP/L3 4 سیلندر ، 8 سوپاپ . 1.8 لیتری است که به طور دقیق 1761 سی سی حجم دارد ، در 6000 دور در دقیقه 100 اسب بخار قدرت و در 3000 دور در دقیقه 153 نیوتن متر گشتاور تولید می کند که به موجب آن می تواند طبق زمان اعلامی کارخانه در زمان 13 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت دست پیدا کند و در سیکل ترکیبی هم به 8.3 لیتر سوخت نیاز دارد . پیشرانه دیگر سمند LX هم EF7 است که 4 سیلندر ، 16 سوپاپ و 1.7 لیتری است . EF7 به طو دقیق 1645 سی سی حجم دارد ، 113 اسب بخار قدرت در دور موتور 6000 دور در دقیقه و 155 نیوتن متر گشتاور در بازه دور موتور 3500 الی 4500 دور در دقیقه تولید می کند و طبق اعلام کارخانه صفر تا صد آن 12 ثانیه می باشد و 7.5 لیتر در سیکل ترکیبی بنزین می سوزاند .
سمند هم مانند بسیاری دیگر از ماشین های خودرو با ECU های مختلفی به بازار عرضه می شود و برای همین نمونه های گوناگون آن عملکرد متفاوتی دارند ضمناً هر دو نوع موتور با یک گیربکس 5 سرعته BE3 کوپل شده اند . پیشرانه های XU7 و EF7 به نحوه استفاده و آب بندی بسیار حساس هستند برای همین بارها شاهد بودیم که عملکرد بهتری از اعداد کارخانه را به ثبت رسانده اند . از نظر کیفیت بخش فنی و استهلاک برتری با رنو تندر 90 می باشد اما سمند LX خصوصاً EF7 هم این روزها وضعیت خوبی در بخش فنی دارد .
سمند که بر روی پلتفرم توسعه یافته پژو 405 ساخته شده است سواری نرم و راحت دارد اما فنربندی آن یا توجه به وزن و ابعاد کمی ضعیف است که باعث شده تا وزن سنگین سمند کاملاً حس شود و از طرفی هم سواری راحت و نرمی به وجود آورده است و در مسیر های طولانی رانندگی با ان شما را اذیت نخواهد کرد ؛ راندن تندر 90 راحت تر از سمند است اما وضعیت سمند و قابلیت مانورش با سرعت بالا مناسب تر می باشد .
سمند یک گزینه مناسب برای خانواده ایرانی است اما خریدن آن با ریسک همراه میباشد و کیفیتی که دارد مانند تخم مرغ شانسی ممکن است بد یا خوب باشد ضمن اینکه خرابی و ضعف های گوناگون هم ممکن است به همراه داشته باشد و سمند LX با پیشرانه EF7 را هم هر مکانیکی انجام کار های تعمیراتی آن را قبول نمیکند و همه اینها باعث شده تا بتوان رنو تندر 90 کارکرده را انتخاب ارزشمند تر و عاقلانه تری دانست .