پژو پارس یک خودرو سدان ایرانی-فرانسوی است که از سال 1380 تاکنون بر روی خط تولید ایران خودرو قرار دارد. به گفته مسئولین ایران خودرو، طراحی پارس یا پرشیا توسط مهندسین ایرانی و تحت نظر پژو فرانسه صورت گرفته اما واضح است که ایران خودرو برای طراحی آن از پژو 406 کمک گرفته است.
پژو پارس سالهای زیادی است که بدون هیچ تغییری تولید میشود و به نوعی یکی از باقدمتترین خودروهای داخلی است و همین قدمت زیاد موجب شده تا از محبوبیت آن کاسته شود. البته این خودرو در ابتدا با نام پژو سفیر شناخته شد تا اینکه پس از مدت کوتاهی، نام آن به پژو پارس یا پرشیا تغییر یافت.
پژو پارس در سالهای ابتدایی به محبوبیت بالایی در میان ایرانیان دست یافت چراکه کاملا اصولی و دقیق طراحی شده بود و در سالهای اولیه به دلیل حمایت پژو فرانسه از کیفیت بالایی برخوردار بود. این روند در سالهای اخیر کاملا عوض شده دیگر نه خبری از آن کیفیت بالا هست و نه از آن محبوبیت.
باید بگوییم پژو پارس بر پایه پژو 405 طراحی شده و بیشتر تغییرات آن در چراغها و سپرها صورت گرفته. اما متاسفانه ایران خودرو از همان ابتدا طراحی کابین آن را بدون هیچ تفاوتی با 405 ساخت که یکی از مهمترین نقاط ضعف آن بود. البته در چند سال اخیر تلاشهایی برای بهروزرسانی کابین پارس صورت گرفت که کافی نبود. در مورد فضای داخلی و راحتی سرنشینان در پژو پارس باید بگوییم که صندلیها تقریبا راحت هستند و اصولا این اتاق فضای نسبتا زیادی در اختیار سرنشینان قرار میدهد و در مسیرهای معمولی هم کیفیت سواری خوبی دارد.
پژو پارس در حال حاضر در تیپهای مختلفی عرضه میشود که ما در مورد مدل معمولی صحبت میکنیم چراکه از نظر قیمت نزدیکترین گزینه به برلیانس H230 است. پژو پارس ساده به یک موتور 1.8 لیتری 4 سیلندر مجهز شده که میتواند 100 اسب بخار قدرت و 153 نیوتن متر گشتاور تولید کند. این همان موتوری است که بر روی بسیاری از محصولات ایران خودرو استفاده میشود از جمله پژو 405 و سمند. عملکرد آن متوسط است و قدرت خود را به وسیله یک جعبه دنده 5 سرعته دستی با عملکرد بسیار ضعیف به چرخهای جلو انتقال میدهد. این موتورها در سالهای اخیر کیفیت خود را از دست دادهاند و دچار استهلاک و مصرف سوخت بالا شدهاند.
پژو پارس در حال حاضر با قیمتی در حدود 56 میلیون تومان در بازار به فروش میرسد. پژو پارس همواره بازار خرید و فروش خوبی داشته اما در روزهای اخیر به دلیل قیمت غیرمنطقی و نیز از بین رفتن تدریجی جذابیت آن، دیگر برای مشتریان ایرانی در اولویت نیست و حتی خودروهای چینی هم فروش بهتری را تجربه میکنند.