تیبا نخستین محصول ملی ساخت سایپا است که در ابتدا با نام مینیاتور شناخته میشد. در مورد پروژه ساخت تیبا باید بگوییم که این پروژه در سال 1375 با نام S81 کلید خورد ولی نهایی شدن آن زمان زیادی به طول انجامید و نهایتا تیبا در سال 1390 وارد بازار شد.
سایپا در طراحی تیبا از مشاوران خارجی بهره گرفته و برخی بخشهای تیبا را هم از سایر خودروهای تولیدشده در ایران به قرض گرفته است تا هزینه تولید آن کاهش پیدا کند اما در نهایت هم تیبا با هزینه گزافی طراحی شد. البته قرار بود تیبا با قیمتی پایین در بازار کشورمان عرضه شود تا اقشار ضعیف امکان خریدن آن را داشته باشند اما همانند سایر خودروهای ملی این اتفاق رخ نداد و تیبا با قیمتی بالاتر از میزان پیش بینی شده وارد بازار گردید.
درست است که طراحان اروپایی بخش بزرگی از پروژه تیبا را بر عهده داشتند اما نتیجه آن چیزی نشد که انتظار میرفت. تیبا از سوی برخی زیبای ایرانی لقب گرفت هرچند که استفاده از این لقب چندان به جا نبود. تیبا طراحی سادهای دارد و البته عدم هماهنگی در بخشهای مختلف بدنه به چشم میخورد و در مجموع نمیتوان نمره قابل قبولی به تیبا داد.
طراحی کابین سایپا تیبا هم تلفیقی از تندر 90، پراید و ریو است و اتفاق خاصی در طراحی آن نیفتاده و گویی همچنان با یک پراید روبهرو هستیم. تیبا تجهیزات خاصی هم در اختیار شما قرار نمیدهد ولی کیفیت سواری آن در مقایسه با پراید بهبود زیادی پیدا کرده است.
موتور به کار رفته در تیبا همان موتوری است که در پراید مورد استفاده قرار گرفته با این تفاوت که توسط یک شرکت آلمانی تقویت شده تا قدرت بیشتری ارائه دهد. حجم این موتور از 1.3 لیتر به 1.5 لیتر رسیده و تغییراتی هم در نسبت تراکم آن ایجاد شده و نهایتا قدرت آن به 87 اسب بخار افزایش پیدا کرده است. البته جعبه دنده هم تفاوتی با جعبه دنده موجود در پراید ندارد ولی آن هم بهبودهایی را برای هماهنگی با موتور جدید تجربه کرده است.
تیبا در حال حاضر در مدلهای صفر و دست دوم در بازار به فروش میرسد. از نظر بازار خرید و فروش و خدمات پس از فروش هم باید بگوییم تیبا وضعیت مطلوبی دارد هرچند که با افزایش قیمت همانند گذشته محبوب نیست.