پژو پارس خودرویی است که همه ما با آن آشنایی داریم ولی در اینجا ما قصد داریم درباره مدل اتوماتیک از پارس صحبت کنیم. پژو پارس اتوماتیک نخستین بار در سال 1390 و با نام پارس LX وارد بازار شد اما عرضه آن مدت زیادی به طول نینجامید و ایران خودرو خیلی زود و در سال 1392 آن را از خط تولید خارج کرد.
اما در سال 1396 بود که ایران خودرو خبر از عرضه مجدد پارس اتوماتیک داد ولی این بار با یک تفاوت و آن هم استفاده از موتور TU5 بود. پژو پارس TU5 از نظر ظاهری تفاوتی با مدلهای دیگر پژو پارس ندارد و طراحی آن بدون تغییر باقی ماند است.
طراحی پژو پارس چندین سال قبل صورت گرفته و گرد کهنگی بر چهره آن نشسته است. اگر بخواهیم پارس را با دنا مقایسه کنیم، باید بگوییم طراحی قدیمی آن یک نقطه ضعف در مقابل دنا به شمار میرود هرچند که همچنان بسیاری از خریداران به ویژه خریداران جوان، پارس را به دنا ترجیح میدهند و این به دلیل ظاهر کمی اسپرتتر پارس است.
طراحی کابین پژو پارس ساده است و چندین سال است که با همین طراحی کابین به تولید میرسد. البته این کابین در مقایسه با سالهای اولیه تولید دستخوش تغییراتی شده تا کمی بهروزتر و مدرنتر شود. مهمترین تغییر در طراحی داشبورد اتفاق افتاده و تریم کرم و طوسی به کار رفته است. البته کیفیت متریال کابین همانند دنا پایین است و بیشتر قطعات از پلاستیک خشک ساخته شده است. تزئینات چوبی و روکش پارچهای صندلیها در پارس هم به چشم میخورد.
از نظر تجهیزات رفاهی و آپشنها پژو پارس اتوماتیک TU5 عملکردی مشابه دنا دارد و ویژگی خاصی را در اختیار شما قرار نمیدهد. در مورد کیفیت سواری هم باید گفت که هر دو خودرو عملکرد نسبتا یکسانی دارند و نمیتوان یکی را به دیگری برتری داد.
پژو پارس اتوماتیک TU5 به همان موتوری مجهز شده که در پژو 206 مورد استفاده قرار گرفته. این موتور با همین نام TU5 شناخته میشود و حجمی معادل 1.6 لیتر و 4 سیلندر دارد و میتواند 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور تولید کند. باید بگوییم استفاده از جعبه دنده اتوماتیک به خودی خود موجب افزایش مصرف سوخت میشود حال این نکته را هم در نظر بگیرید که این قوای محرکه اصولا به این خودو تعلق ندارد. باید بگوییم مصرف سوخت پژو پارس اتوماتیک بالاتر از میزان مورد انتظار است و استهلاک خودرو هم عملکرد مناسبی ندارد.
پژو پارس TU5با جعبه دنده اتوماتیک در حال حاضر در مدلهای صفر و دست دوم در بازار به فروش میرسد. از آنجا که عمر زیادی از خانواده پارس میگذرد، بازار خرید و فروش آن کمی دچار تنزل شده ولی هنوز هم میتوان گفت وضعیت مطلوبی دارد. در مجموع باید بگوییم دنا و پارس اتوماتیک هر دو تقریبا در یک سطح قرار میگیرند و انتخاب میان این دو به سلیقه شما بازمیگردد هرچند که دنا خودرو بهروزتری است و شرایط مطلوبتری دارد.