پژو پارس اتوماتیک یا به عبارتی پژو پارس TU5 اتوماتیک، پس از یک وقفه نسبتا طولانی، از سال 1397 مجددا وارد خط تولید ایران خودرو شد تا به رقابت با خودروهای حاضر در این کلاس بپردازد.
البته پارس اتوماتیک را نمیتوان یک خودرو جدید دانست چراکه تولید آن تا سال 1392 ادامه داشت اما ایران خودرو در آن زمان تصمیم گرفت تولید آن را متوقف نماید. پژو پارس در حال حاضر به هیچ عنوان بازار خرید و فروش خوبی ندارد و حتی در همین مدل اتوماتیک هم شرایط گذشته را تجربه نمیکند.
شاید نیاز نباشد که زمان زیادی را برای صحبت در مورد طراحی پژو پارس اتوماتیک صرف کنیم چراکه همه ما ایرانیها به خوبی با این خودرو آشنایی داریم. پارس اتوماتیک تنها تفاوتهای جزئی را در مقایسه با پارس معمولی یا پارس تجربه کرده از جمله استفاده از چرخهای 15 اینچی به همراه رینگهای آلومینیومی (فولادی) به جای چرخهای 14 اینچی. با وجود قدیمی بودن طراحی پژو پارس اتوماتیک نمیتوان آن را در مقابل جک J4 بازنده دانست چراکه این چینی هم حرف زیادی برای گفتن ندارد و انتخاب بین این دو خودرو به سلیقه شما بازمیگردد.
ایران خودرو برای ایجاد تمایز بین پارس اتوماتیک با پارس معمولی، تغییراتی را هم در کابین آن به وجود آورد از جمله در داشبورد و فرمان به طوری که کلیدهای کنترلی بر روی فرمان، دسترسی آسانتری دارند و میتوان گفت شکل آن هم بهتر در مقایسه با قبل بهتر شده است.
پژو پارس اتوماتیک هم از نظر تجهیزات رفاهی شرایط چندان متفاوتی را در مقایسه با جک J4 تجربه نمیکند و تنها مواردی چون 2 ایربگ، تهویه مطبوع اتوماتیک، آینههای جانبی برقی تاشو، روکش چرمی فرمان، ایموبلایزر، سنسور دنده عقب، تنظیم برقی پشتی صندلی جلو، و مواردی از این دست را در اختیار شما قرار میدهد.
موتور به کار رفته در پژو پارس اتوماتیک همان موتور معروف TU5 است که حجم 1.6 لیتری و 4 سیلندر دارد و میتواند 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور تولید کند. این قدرت به وسیله جعبه دنده اتوماتیک به چرخهای جلو ارسال میشود. کیفیت سواری و عملکرد این قوای محرکه در حد متوسطی است و کاملا یک خودرو معمولی به شمار میرود.
در نهایت باید بگوییم پژو پارس اتوماتیک ارزش خرید چندان بالایی ندارد و بهتر است در این بازه قیمتی به سراغ گزینههای دیگر بروید.