رنو تلیسمان یک سدان خانوادگی بزرگ است که در سال 2015 و با حضور مدیرعامل رنو کارلوس گوسن رونمایی شد. تلیسمان یا تالیسمان در یک مدل استیشن واگن هم در بازارهای جهانی قابل خریداری است اما در ایران تنها در مدل سدان حضور پیدا کرده.
رنو تلیسمان از سال 2017 و توسط نگین خودرو وارد بازار کشورمان شد. این سدان فرانسوی آنقدر جذاب و مهیج بود که توانست به یک رقیب بسیار قدرتمند برای سدانهای کرهای و ژاپنی تبدیل شود و به فروش بسیار بالایی دست پیدا کند. تلیسمان همچنان هم یک خودرو بسیار محبوب است. باوجود اینکه واردات خودرو چندی است متوقف شده، تلیسمان هنوز هم در مدلهای صفر کیلومتر و کم کارکرد در دسترس است.
تلیسمان بر اساس زبان طراحی جدید رنو طراحی شده که کاملا جدید و متفاوت است و موجب تمایز محصولات جدید کمپانی رنو از خودروهای قدیمی شده. این زبان در سایر محصولات رنو همچون کولئوس و مگان هم به کار رفته و به نوعی باعث به وجود آمدن یک خانواده شده است.
مهمترین مولفه این طراحی، خطوط کشیدهای است که در بخشهای مختلف بدنه از جمله چراغها دیده میشود. در نمای جلو، جلو پنجره و ورودیهای هوایی دیده میشود که از خطوط افقی تشکیل شده و لوگوی نسبتا بزرگ رنو در مرکز آن به چشم میخورد. چراغها هم به آن متصل شدهاند. در نمای عقب هم این کشیدگی در چراغها دیده میشود تا جایی که چراغهای عقب تا نزدیکی هم امتداد پیدا کردهاند. در مجموع طراحی تلیسمان را باید بسیار خوب و یک قدم رو به جلو بزرگ از سوی فرانسویها دانست.
طراحی کابین رنو تلیسمان کمی مینیمالتر به نظر میرسد و خبری از آن شلوغی موجود در خودروهای کرهای نیست. در مرکز داشبورد یک نمایشگر نسبتا بزرگ عمودی دیده میشود و ورودیهای هوا و کلیدهای کنترلی در اطراف آن جای گرفتهاند. البته این سبک از طراحی ممکن است به مذاق همه مشتریان خوش نیاید ولی شکلی کلاسیک دارد. به علاوه اینکه صندلیها ارگونومی خوبی دارند ولی با نشستن در تلیسمان کمی کوبش را احساس میکنید. این کوبش، بزرگترین نقطه ضعف رنو تلیسمان است و به همین دلیل هیوندای سوناتا هیبرید در بخش کیفیت سواری، نمره بالاتری دریافت میکند.
رنو تلیسمان تجهیزات و امکانات فراوانی را در اختیار شما قرار میدهد هرچند که بسیاری از آپشنهای موجود در تلیمسان در بازارهای جهانی، در مدل در نظر گرفته شده برای ایران موجود نیست. از جمله این آپشنها میتوانیم به اتوپارک، سنسور پارک جلو و عقب، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، ترمز پارک برقی، کروز کنترل، نمایشگر 8.7 اینچی، سیستم صوتی Bose مجهز به 13 بلندگو اشاره کنیم.
موتور به کار رفته در تلیسمان حجمی معادل 1.6 لیتر و 4 سیلندر دارد و با توربوشارژر تغذیه میشود. این یکی از قدرتمندترین موتورهایی است که رنو برای تلیسمان در نظر گرفته و وارد بازار ایران شده است. قدرت موتور 4 سیلندر رنو به 190 اسب بخار و گشتاور آن به 260 نیوتن متر میرسد. برای انتقال این قدرت یک جعبه دنده اتوماتیک 7 سرعته دوکلاچه در نظر گرفته شده و تلیسمان با استفاده از این قوای محرکه در مدت 7.7 ثانیه پس از حرکت از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا میکند.
رنو تلیسمان بازار خرید و فروش خوبی دارد و در میان تمامی خودروهای حاضر در این کلاس و رده قیمتی، بهترین شرایط را تجربه میکند اما از نظر کیفیت سواری، در مقابل هیوندای سوناتا هیبرید حرفی برای گفتن ندارد و پشت سر رقیب کرهای خود قرار میگیرد. به همین دلیل و باتوجه به همه موارد ذکر شده، هیوندای سوناتا هیبرید ارزش خرید بالاتری دارد.