تویوتا راوفور
نسل چهارم تویوتا راوفور نخستین بار در سال 2012 در نمایشگاه اتومبیل لس آنجلس رونمایی شد و از سال 2013 به بازار عرضه شد و برای سال 2016 نیز بر روی آن فیس لیفت اعمال شده است و به دلیل سیاست های جهانی کمپانی تویاتا برای نخستین بار در خاورمیانه از جمله کشور ما عرضه شد.
از ویژگی های تویوتا راوفور که در فروش بالای آن بی تاثیر نبوده است طراحی جسورانه آن خصوصاً در قسمت جلو می باشد که چهره ای تهاجمی به آن بخشیده است . از ویژگی های مثبت این خودرو هندلینگ نسبتاً مناسب و کیفیت خوب مونتاژآن می باشد ، از بزرگترین نقص های این خودرو که در تمام حالات سواری آن به چشم می خورد خشک بودن زیاد سیستم تعلیق علی الخصوص در قسمت عقب می باشد که حتی در ریزترین پستی و بلندی های مسیر خود را نشان می دهد.
در بحث امکانات خودرو آپشن های مناسبی را در کلاس خود ارائه می دهد اما در مقابل رقبای کره ای خود امتیاز را به آنها واگذار میکند. تویوتا راوفور برای موقعیت قرارگیری راننده تلاش زیادی کرده به طوری که راننده از تسلط خوبی بر محیط اطراف برخوردار است ؛ همچنین سرنشینان عقب نیز از فضای پای مناسبی بهره می برند و به خوبی درون صندلی خود قرار می گیرند .
در سینه Rav4 (تویوتا روفور 2016) یک موتور 2500 سی سی وجود دارد که میتواند 177 اسب بخار را در دور موتور 6000 دور در دقیقه و 233 نیوتن متر گشتاور را در دور موتور 4100 دور در دقیقه تولید کند که بر روی کاغذ هم پای رقیبان خود شتاب و سرعت دارد اما در میدان تست بسیار عدم چابکی خود را نشان میدهد . گیربکس 6 سرعته آن نیز مناسب بوده اما در بعضی مواقع ساز خوش را میزند . سیستم 4wd آن نیز در کل عملکرد قابل قبولی دارد .
از ویژگی های طراحی داخلی خودرو تویوتا راو 4 ارگونومی مناسب کابین است و کابین آن نیز در زمره کابین های جادار قرار میگیرد، اما در آن بسیار از پلاستیک خشک با کیفیت معمولی و پایین استفاده شده است . در کنسول میانی این خودرو از یک صفحه نمایش برای سیستم صوتی و بعضی از اطلاعات استفاده شده است که به لطف اندازه بزرگ و تکنولوژی پیشرفته کار کردن با آن آسان است اما ارگونومی سیستم اینفوتینمنت آن بسیار ضعیف است.
با قرار گرفتن پشت اتومبیل و راندن آن نکاتی چند توجه شما را به خود جلب می کند :
- تقسیم مناسب نیرو و گشتاور به هر 4 چرخ که برای شهر کاملا مناسب بوده ولی در خارج از آسفالت به سختی میتوان روی آن حساب باز کرد .
- عکس العمل های به هنگام و سریع فرمان برقی که متاسفانه اطلاعات خوبی از مسیر حرکت را به شما ارائه نمی دهد .
- واکنش کند گیربکس در تعویض دنده های ناگهانی هنگام سبقت
- پائین بودن لذت رانندگی که سواری خشک و کوبنده آن این حس آزار دهنده را دو چندان میکند
- هنگامی که خودرو را در حالت اسپرت قرار می دهید تغییرات آن در عکس العمل پدال گاز و سرعت تعویض دنده آن قدر جزئی است که تفاوتی با حالت نرمال ندارد.
- ترمزهای این خودرو با اینکه قدرت قابل قبولی را ارائه می دهند اما برای ایستادن در سرعت های بالا نسبت به رقبای خود مسافت بیشتری را طلب می کند.
تویوتا راوفور در سیکل ترکیبی حدود 9 لیتر در 100 کیلومتر بنزین می سوزاند ، که در عمل به 11 لیتر هم می رسد که در حد میانگین کلاس خود می باشد. در پایان اگر این دو خودروی با کیفیت و پر طرفدار را با هم مقایسه کنیم بدون شک از لحاظ فنی و کیفیت ساخت تویوتا راوفور گزینه مناسب تری است .
تنها نکته مثبت هیوندای سانتافه نسبت به تویوتا راوفور بازار خرید و فروش بهتر سانتافه و قیمت منطقی تر آن نسبت به تویوتا راوفور است.