سانگ یانگ تیوولی یک کراس اوور کامپکت کرهای است که در سال 2015 معرفی شد. البته تیوولی یک سال قبل از آن یعنی در سال 2014 در مدل کانسپت با نام پروژه X100 به معرض دید عموم درآمده بود. سانگ یانگ یک نسخه از تیوولی به نام Air به تولید رساند که تفاوتهای ظاهری با مدل معمولی داشت و فضای بار بیشتری را در اختیار مالک قرار میداد. به دلیل استقبال نه چندان خوب، کرهایها تولید این مدل را در سال 2017 متوقف کردند.
سانگ یانگ تیوولی موفق شده تا چند جایزه معتبر خودرویی را هم به نام خود ثبت کند و در سال 2018 هم در یک نسخه کاملا تحول یافته، در مسابقات رالی داکار حضور پیدا کرد. البته باتوجه به اینکه هم تیوولی و هم رانندگان آن نخستین تجربه رالی داکار را داشتند، جایگاهی بهتر از 32 برای این تیم کسب نشد.
در حال حاضر بخش عمدهای از سهام سانگ یانگ در اختیار ماهیندار، خودروساز هندی قرار دارد و تیوولی هم نخستین محصولی است که پس از آغاز همکاری میان این دو شرکت روانه بازار شده. سانگ یانگ اکنون یکی از خودروسازان بزرگ کرهای است ولی در حال حاضر تنها به تولید خودروهای شاسی بلند میپردازد.
تیوولی از سال 94 و یا 2016 توسط رامک خودرو در بازار کشورمان عرضه شد تا رقیب قدرتمندی برای پژو 2008 و رنو کپچر باشد. التبه تیوولی در بازارهای جهانی نیسان جوک را هم به عنوان رقیب در مقابل خود میبیند. تیوولی نه تنها در ایران، بلکه در بازارهای جهانی هم به عنوان پرفروشترین خودرو سانگ یانگ شناخته میشود و همچنان هم مشتریان ایرانی علاقه زیادی به خرید آن دارند.
استقبال از تیوولی به حدی بوده که رامک خودرو در تحویل خودروهای ثبت نامی با مشکل مواجه شده است. این نکته را هم در نظر بگیرید که تیوولی به صورت وارداتی عرضه میشد که اکنون با ممنوعیت واردات خودرو، دیگر این اتفاق رخ نمیدهد. البته رامک قصد داشت تا خط تولید تیوولی را در ایران راه اندازی کند ولی باتوجه به شرایط جدید حاکم، بعید است که چنین اتفاقی رخ دهد. پس از اجازه ترخیص خودروهای وارداتی در گمرک، تعدادی تیوولی از گمرک وارد بازار شد و به دست خریداران رسید.
سانگ یانگ تیوولی طراحی ظاهری خوبی دارد و تناسب زیادی میان اجزا بدنه دیده میشود. به علاوه استفاده از رنگ مشکی در برخی بخشها، موجب ایجاد تفاوت شده و طراحی تیوولی به هیچ وجه خسته کننده نیست. باید بگوییم انتخاب میان تیوولی، پژو 2008 و رنو کپچر برای طراحی بدنه به سلیقه شما بازمیگردد و هر سه خودرو نمره قابل قبولی در این بخش دریافت میکنند.
طراحی داخلی سانگ یانگ تیوولی هم همانند طراحی بیرونی، هماهنگ و زیبا به نظر میرسد و یک نمایشگر در مرکز داشبورد جای گرفته و ورودیهای هوای عمودی در دو طرف آن تعبیه شدهاند. باید بگوییم پژو 2008 طراحی مدرنتر و بهروزتری در داخل دارد ولی طراحی کابین هر دو خودرو خوب و قابل قبول ارزیابی میشود. متریال به کار رفته در کابین کیفیت متوسطی دارند و صندلیهای عقب، نسبتا راحت هستند و انتظار شما از یک کراس اوور کوچک را برآورده میکنند.
سانگ یانگ تیوولی از نظر تجهیزات رفاهی عملکرد مطلوبی دارد و ویژگیهایی چون 6 عدد کیسه هوا، سیستمهای ترمز و پایداری ABS, EBD, ESP, HBA, HAS, TCS, ASR، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، کروز کنترل، گرمکن صندلیهای جلو، فرمان D کات و سانروف در نسخههای الیت و آرمور را در اختیار شما قرار میدهد.
سانگ یانگ تیوولی در بازارهای جهانی تنها با یک موتور عرضه میشود. این موتور 1.6 لیتر و 4 سیلندر دارد و قادر است 128 اسب بخار قدرت و 160 نیوتن متر گشتاور تولید کند. قدرت موتور در تیوولی به وسیله یک جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو انتقال پیدا میکند. این قدرت برای به حرکت درآوردن تیوولی کافی است اما این نکته را در نظر بگیرید که پژو 2008 با یک موتور بسیار قدرتمندتر در ایران تولید شده و به فروش میرسد و از نظر فنی در جایگاه بالاتری در مقایسه با تیوولی قرار میگیرد.
سانگ یانگ تیوولی خودرو با کیفیتی است که شرایط خوبی را در کشورمان تجربه میکند و بازار خرید و فروش گرمی دارد. مهمترین رقبای تیوولی، پژو 2008، رنو کپچر، نیسان جوک اسکای پک، جک S5 و هاوال H2 هستند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. تیوولی یکی از کراس اوورهای موفق و باکیفیت بازار ایران است و گزینه مناسبی برای خرید یک شاسی بلند کوچک به شمار میرود.